A BLASTOSEL FR 95-öt kifejezetten abból a célból szelektálták, hogy elõsegítsék az erjedést alacsony hõmérsékleten, megnöveljék az alkoholképzést, csökkentsék az illósav képzést. Mint a többi aromaanyag képzõ törzs, a BLASTOSEL FR 95 leginkább olyan mustokban fejti ki hatását, amelyek aminósavtartalma megfelelõ. A BLASTOSEL FR 95 az a törzs, amely leginkább olyan fehérborokhoz javasolt, amelyeket fiatal reduktív borként fogyasztanak. A borok, amelyeket ezzel a törzzsel erjesztenek, karakteres, gazdag aromájúak. A BLASTOSEL FR 95 ellenáll az igen magas SO2 koncentrációnak, 15 tf%-ig alkoholtûrõ. Mindezen tulajdonságai alkalmassá teszik az utófermentációra és a pezsgõborok erjesztésére is.
A BLASTOSEL KAPPA nagyon hamar alkalmazkodik a kezelendõ anyaghoz, kiválóan tolerálja a magasabb SO2 koncentrációt és kitûnõ erjesztõ hatású. Kifejezetten ajánlott a gyors, szabályozott fermentáció beindítására a cukor teljes felhasználásával. A killer faktor és az SO2 termelõ képesség teszik a BLASTOSEL KAPPA-t hatékonnyá a szõlõ és must eredeti mikroflórájával szemben, miközben teljes tisztaságú fermentációt biztosít és minimalizálja a nem kívánatos mikrobiológiai hibákat. Mint minden SO2 termelõ törzs, a BLASTOSEL KAPPA sem termel H2S-t, tehát még igen rossz erjedési feltételek mellett sem járul hozzá a kénhidrogén képzõdéséhez. Kevéssé igényes törzsrõl lévén szó, kiváló eredménnyel alkalmazható utóerjedésnél, vagy amikor az erjedés megállt.
A BLASTOSEL TERROIR-t fõleg fehérbor készítésénél alkalmazzák. Ismert állandó erjedési folyamatáról, amely teljes egészében elfogyasztja a cukrot. Az élesztõ még viszonylag alacsony hõmérsékletû (14–15 oC) erjedésnél, vagy esetleg alacsonyabb hõmérsékletnél, 50–80 NTU-val rendelkezõ mustoknál is hasonlóképpen viselkedik.
A BLASTOSEL VS kiváló erjesztési aktivitással bír, remekül használható tehát az erjesztés beindításakor. Killer tulajdonsága lehetõvé teszi, hogy elnyomja a meglévõ élesztõflórát. Jellemzõ még az igen magas alkoholtûrõ képessége, amely elérheti a 16,5–17 tf%-ot.
A jelentősen erőteljes erjesztés, egy alkoholra való magas (18% v/v-ig terjedő) toleranciával és csekély táplálási igénnyel párosítva, alkalmassá teszik ezt az élesztőt a minőségi borok elérését célzó legkülönbözőbb operatív helyzetekben való használatra. A Blastosel Delta egy széles erjesztési hőmérséklet skálát mutat, 12°C-tól 35°C-ig, valamint jellemző rá az ecetsav és az acetaldehid, úgy mint az SO2 és a H2S alacsony képzése.
A BLASTOSEL GRAND CRU azon különleges képessége miatt kifejezetten ajánlott, hogy még nehéz körülmények között (pl. magas hõmérséklet) is szabályos és teljes erjedést biztosít. Ezen túlmenõen ez a törzs magas toleranciával rendelkezik az alkohol és az SO2 koncentrációt illetõen. A BLASTOSEL GRAND CRU az alkoholtermelés mellett kiemeli az aromák és a gyümölcsös íz jellegét fajtától függetlenül.
Az élesztő kitűnő megtelepedési tulajdonsága lehetővé teszi számára az őshonos mikroflórában való dominanciát, ráadásul képes a cukrok teljes és szabályos erjedését biztosítani. Kitűnő az alacsony habképződés és az ecetsav igen alacsony képzése miatt. Alkoholra való magas (17% v/v) ellenállással és magas alkoholos hatásfokkal rendelkezik. Ezen tulajdonságok összesége alkalmassá teszi az erjesztési leállítások kezeléséhez és a habfékezéshez.
A CGC 62/P olyan törzs, amely képes az erjedés folyamatában magas fokú észterképzésre, különösképpen hexilacetát és feniletil acetát képzésére, amelyek a gyümölcsös aromák kialakításában játszanak szerepet. A CGC 62/P kifejezetten ajánlott a friss fehérborokhoz, amelyeknél az elsõdleges illatok és ízek kihangsúlyozása a cél. Optimális eredmények érhetõek el a semleges szõlõfajtáknál, ahol szükség van enyhe, de mégis határozott beavatkozásra az aromatikus anyagok kiemelése érdekében.
Az EM 2/P különleges képességû élesztõ, mely bármely fajta szõlõbõl származó borban hozzájárul az aroma és fajtajelleg növeléséhez, azon túl, hogy igen alacsony észterképzésû (etil-acetát), ami nagyon tiszta lefolyású fermentációt biztosít a mindenkori aromás sajátosságok megtartásával.
Az SP 665/P élesztõt kifejezetten az igen aktív erjesztõ képessége és a magas alkoholtûrõ tulajdonsága miatt különítették el. Killer tulajdonságának köszönhetõen a végbemenõ fermentáció gyors és tiszta lefolyású. Ezen jellemzõinek együttes következménye, hogy kifejezetten a pezsgõborok és a pezsgõk gyártásában javasolt felhasználása. Az elsõ erjesztésben az SP 665/P-vel kezelt termékek kiegyensúlyozott, jó felépítésû alapborok, amelyekben igen alacsony az illósavak mennyisége. Az SP 665/P jól tűri az alacsony hõmérsékletet, az általa létrejött erjedés gyors lefolyású, teljes és tiszta, amelyek következménye minõségi és elegáns pezsgõ. A készterméket érdekes, kesernyés ízzel gazdagítja.
A T 73/P aromaképzõ élesztõ, amely magas fokú észter és acetát képzésre képes, amely elõsegíti a borok karakter jellegének kiemelését.