Magas proteintartalmú (96%), nagyon tiszta és könnyen oldódó káliumkazeinát. ALPHA CASEINATE adszorpciós reakcióba lép a káros fenolos anyagokkal és a fémekkel, elsõsorban a vas és réz ionokkal. A pelyhek nagyon hamar kialakulnak, és egységes üledéket képeznek. Használata kifejezetten ajánlott a borokban kialakuló oxidációs reakciók megelõzésére és kezelésére.
Kifejezetten mustok és fehérborok összetett, kiegyensúlyozott hatású derítõszere. A CASEO STAR az a termék, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy egyidejûleg oldja meg az instabil fenolos vegyületek eltávolítását és a fehérjék drasztikus csökkentését. A kazein olyan pozitív töltésû szerves kolloid, amelynek jelenléte biztosítja a katechin és leukoantocianinok, a fémek főleg a vas, réz megkötését.
Laktoprotein tartalmú derítõszer. Fehérborok derítéséhez használva hosszú ideig tartós stabilitást érünk el megõrizve a borok organoleptikus sajátosságait.
Az OVOCLAR-t a lebegõ zavarosító részecskék eltávolítására lehet használni. Az OVOCLAR hatásmechanizmusa a tanninok és a savas közeg által okozott kicsapódási és az adszorbeáló tulajdonsággal függ össze. Különösen a fahordós érleléssel készülõ vörösborok esetén ajánlott. Az OVOCLAR-ral kezelt vörösbor színe stabilabb, és a palackozást követõen simább. A vörös újborok esetén is kiválóan alkalmazható az OVOCLAR, a tanninok csökkentése érdekében. Nagy elõnye, hogy a derítõszerek közül ez csökkenti legkevésbé a vörösborok értékes színanyagait. Fehérboroknál akkor használjuk, ha nagyon kíméletes tisztítást akarunk végezni. A fehérborok közül azoknál javasolt, amelyeket fahordóban érlelnek. A fehérborokban való felhasználás elõtt szükség van hatásának kifejtéséhez tanninokra, mert ezek hiányában a bor zavarossá válhat.
ALFA-P egy olyan komplex termék, amely a borok derítési mûveletei során fejti ki hatását. Az ALFA-P-ben található aktív elemek szinergikus módon távolítják el a borokból a leggyakoribb és legveszélyesebb faktorokat. Megköti az instabil fenolos anyagokat, melyek a fehérboroknál a késõbbi színmélyülésért felelõsek, illetve a vörösborok színanyagainak csökkenését okozzák. A túl magas tannintartalom esetén a csersavak megkötését segíti. A kálium-kazeinát a rézzel és a vassal képez komplexet, megakadályozva a fémes töréseket. Az ALFA-P-vel végzett kezelés lényege, hogy egyidejűleg stabilizálja a polifenol-, a nitrogén- és a proteintartalmat, csökkenti a zavarosodást okozó fémek mennyiségét, megelőzi a színvesztést és az oxidációkat. Ezen kívül a vörösboroknál állagmegőrző funkciót is ellát. Az ALFA-P tehát lehetővé teszi az egyidejű derítő és stabilizáló műveletek végzését kész termékeknél, anélkül, hogy a borok veszítenének jellemző tulajdonságaikból.
A BETAMIN 100-ban egyidejûleg jelen van a nagy hatású bentonit és a precipitált sziliciumdioxid. Ezzel a kezelõanyaggal el lehet távolítani a mustból a lebegõ, zavarosító anyagokat, a kolloid oldatban lévõ fehérjéket, pektineket és oxidáló enzimeket.
E-BENTHON SUPER montmorillonit ásványból álló anyag, amely kifejezetten alkalmas flotációs eljárásra. Több alkalmazási vizsgálat alapján bebizonyosodott, hogy nagyon jó a flokkulációs képessége, így tökéletes hatás érhetõ el a fehérjék megkötése terén. A flotáció elõtt mindig szükséges a pektinbontást elvégezni.
Nagy hatékonyságú por alakú Na-bentonit. Használatát mustok és borok derítési és stabilizálási eljárásaihoz javasoljuk. Az E-BENTHON EXTRA flokkulálása (pelyhesítése) rövid idõn belül végbemegy és tömör a lerakódó üledék.
Különleges tisztaságú nátriumbentonit mustok, borok, üdítõitalok és szeszesitalok kezelésére. A COMPACT DUE biztosítja a termolabilis fehérjék eltávolítását, a polifenolok adszorpcióját, így megakadályozza a barnatöréssel járó színváltozást, valamint az esetleges feketetörést, amikor fenolos anyagok a vas(III)- ionokkal alkotnak csapadékot.
A MIXGEL SA egy, a derítési mûveletek hatékonyságának és idõtartamának csökkentésére elõállított termék. A MIXGEL SA-ban lévõ fehérje és ásványi anyag komponensek kiegyensúlyozott hatása lehetõvé teszi az erõteljes csapadékképzõdést és a gyors ülepedést, miközben az opálosságot okozó instabil anyagokat adszorbeálja. A zselatin és a kazeinát fõképpen az instabil fenolos vegyületekkel lép reakcióba, míg a tojásalbumin a durva tanninokra hat. A bentonit és a kolloid szilicumdioxid nagyon fontos szerepet játszik a mustban, borban, gyümölcslevekben lévõ termolabilis fehérjék kicsapódásában, valamint polifenolokat adszorbeál csökkentve a borok barnatörésre való hajlamát.
Ez a nátriummal aktivált bentonit igen nagy hatékonyságú. Mind erjedõ mustok, mind kész borok kezelésére javasolt. A PENTAGEL felülete igen nagy és negatív töltése révén reakcióba lép az ellentétes töltésû anyagokkal, mint például a termolabilis, amelyeket nagyszerûen adszorbeál. A képzõdõ pelyhek magukkal ragadnak másfajta zavarosító anyagokat is, mint például a polifenolokat.
Nagyon tiszta, stabilizált és könnyen felhasználható, hidegen oldódó zselatin borok, gyümölcslevek és egyéb italok tisztító derítéséhez. Hatásosan járul hozzá a borospincék gyakorlati problémáinak megoldásához, mivel a meleg vízzel történõ duzzasztás és oldás idõigényét takarítja meg. A borok durva tannintartalmát csökkenti.
Igen nagy tisztaságú, felhasználásra kész, stabilizált zselatinoldat borok, gyümölcslevek és egyéb italok derítésére. Hozzájárul a borospincék gyakorlati problémáinak megoldásához, mert a meleg vízzel történõ elkészítést teszi feleslegessé.
A kovasavszol a különbözõ mértékig polimerizált kovasavanhidrid (sziliciumdioxid) vizes kolloid oldata. A XILES 30 olyan jó minõségû kovasavszol, mely kiválóan alkalmazható mustok, borok és gyümölcslevek derítésénél.
A PVPP a kondenzálható és oxidálható polifenolokat távolítja el. Használhatjuk enyhén oxidált borok és a pezsgõalapborok megfelelõ színárnyalatának kialakításához. Erõsen ajánlható akkor, ha présborról, nagyon igénybe vett vagy éretlen szõlõbõl készült mustról, borról van szó. A kezelés elõtt mindig végezzünk laboratóriumi próbát. Általában derítés és szûrés után, vízben való alapos elkeverés után célszerû alkalmazni a szert.
Mustok, borok derítésére használható. A deritonból 100-150 g-t 1 liter vízben feloldunk, 24 órát állni hagyjuk, majd többször megkeverjük, csomómentes nem lesz. Az így kapott oldatot fokozatosan 100 liter musthoz vagy borhoz adjuk, közben lassan kevergetjük. A keverést 2-3 alkalommal megismételjük, azután 2-3 napig állni hagyjuk, majd szűrjük vagy fejtjük. Száraz, hűvös helyen tároljuk.
A BW-200 finom porított aktív nátrium bentonit, melyet borok, szeszesitalok és üdítőitalok kezelésére állítottak elő. BW-200 a jelenleg érvényben levő törvények és rendeletek alapján megfelel a bortörvény különleges tisztasági előírásainak. A BW-200 különleges aktiválási technológiával készül, ezért igen kiváló fehérje stabilizáló, ez különbözteti meg a többi terméktől BW-200 a hazai borászatban a legelterjedtebb, legkedveltebb bentonit, tapasztalatok szerint tulajdonságai a legjobban megfelelnek a magyar borok sajátságainak.